30 Jaar Razende Bol Zeilevenement

Aug. 2014.

 

Beste belangstellenden van onze KZDH.

Jaren geleden hebben enkele leden van onze vereniging een evenement bedacht en het de naam RAZENDEBOL ZEILEVENEMENT gegeven.

Dit evenement is na dertig jaar nog steeds springlevend. Zo ook zondag 31 aug.j.l. Een buitenstaander zou het een familiedag kunnen noemen. De meeste leden met aanverwanten nemen deel aan deze dag. Alles speelt zich af op het strand bij onze catamaranvereniging KZDH. Eten, drinken, zeilen met een wedstrijd-element. Elke deelnemer kan winnen. Er kan ook zeiltijd gewonnen worden met opdrachten naast het zeilen.

De hele week werd naar de weersverwachting gekeken. Immers, het was al twee weken “herfst”. De verwachtingen voor zondag 31 aug. waren hoopvol en jawel, half elf werden de deelnemers verwelkomd onder een echte Hollandse lucht en een straffe wind. Koffie, iets zoets erbij en de cats snel naar de vloedlijn brengen. 11.30uur. Botencheck. Je buurmans boot controleren op veiligheid. Peddels, verstaging, roeren, trampoline, ophaalkoord, rooksignaal enz.

 

Iedere deelnemer had alles goed in orde en om 12.00 uur werd gestart voor de eerste race. Het varen van een driehoek. Na de eerst boei splitste het veld zich in twee kampen. Twijfel bij iedereen: ronden we wel de goede boei? De strijd was begonnen. Door de harde wind was iedereen in zn element. Elk rak is dan een uitdaging.

 

Terug op het strand eerst tijd voor de inwendige mens en uitleg door de inbrengers van hun creativiteit, die moest gaan over ons dertigjarig bestaan. De jury, gevormd door onze jongste leden, gaf tijdwinst in volgorde van waardering.

 

De tweede race was om 3 uur afgelopen. Van nog een uurtje vrij zeilen werd gretig gebruik gemaakt . Het was ook ongelooflijk mooi zeilweer. Half vijf, uitslag en prijsuitreiking en voor allen een attentie. Immers iedereen is op zo'n dag winnaar.

Inmiddels was het hoogtijd voor de meegebrachte borrel en versnaperingen. Of het kwam door de buitenlucht of de kookkunst van de kok, de pastasaus en spaghetti ging er gretig in met de verse salade en stokbrood. 

 

Mede namens de vrijwilligers die dit hebben voorbereid durf ik te zeggen dat iedere deelnemer terugkijkt op een heel gezellige en prachtige zeildag.

Onze catamaranvereniging zeilt al dertig jaar vanaf het Huisduiner strand. Een prachtig vaargebied voor catamarans.

Misschien ook iets voor jou?