Tijd om te genieten tijdens de 39ste Ronde om Texel

De 39ste editie van de Ronde om Texel zal nog lang in de gedachten van de zeilers blijven.

 

Niet omdat de branding zo ruig was of omdat het record bijna werd verbroken, integendeel. De Ronde van 2016 was in alle opzichten uniek en vooral voor deelnemers een uitdaging. Om 10.45 uur werd met 5 knopen het startsein gegeven. De snelste deelnemers hadden daarna anderhalf uur nodig om bij de vuurtoren te komen, een afstand die met gunstige wind met gemak twee keer zo snel kan worden afgelegd.

 

Bijna 3,5 uur na de start werden de eerste boten bij de VC boei gesignaleerd. Hier moest de wedstrijdleiding het moeilijke besluit nemen om het grootste gedeelte van de deelnemers terug te sturen. Met de lichte wind en het veranderende tij werd het voor de langzamere deelnemers onmogelijk om op een veilige wijze de Ronde uit te varen.

 

De eerste finishers werden na bijna zeven uur onder luid applaus door het publiek ontvangen. Na al die uren op het water was het voor Gunnar en Lisa Larsen een opluchting om de finishlijn te bereiken. Slechts 10 catamarans hebben de 39de editie van de Ronde om Texel met minimaal zeilweer voltooid. Niet alleen de finishers, maar eigenlijk alle deelnemers hebben vooral bewezen over engelengeduld te beschikken.

 

Ondanks de geringe wind was het op het water en op het strand goed uit te houden: het zonnetje liet zich af en toe zien en de temperatuur was aangenaam. Deze ronde was ongetwijfeld één van de edities waar de zeilers de meeste tijd hebben gehad om te relaxen op het water. Positieve bijkomstigheid is dat bijna alle zeilers zonder schade hun boot weer naar de thuishaven kunnen brengen.

 

Als organisatie kijken we terug op een succesvolle editie. Wij zijn blij met de sportieve houding van de deelnemers en kijken uit naar een spectaculaire 40e editie! Natuurlijk willen we alle deelnemers, sponsors en vrijwilligers nogmaals ontzettend bedanken voor hun bijdrage.

 

De einduitslag van de 39e Ronde om Texel:

 

1 Gunnar Larsen/Lisa Larsen 06:55:34 06:55:34

2 Oscar Zeekant/Karel Begemann 07:03:59 07:03:59

3 Thijs Visser/Renske Hijlkema 07:00:21 07:04:36

 

 

Tot 10 Juni 2017!