Razendsnelle Ronde om Texel

Gunstige weersomstandigheden zorgen voor razendsnelle Ronde

 

Alles klopte tijdens de 40ste editie van Ronde om Texel 2017: windkracht 3/4, wind zuid-west, warme ochtendzon en een groot veld aan deelnemers op het water. Om 8.40 uur gaf de helikopter het startsignaal. Onder grote belangstelling van publiek gingen 330 catamarans van start.

 

Al vrij snel namen Willem Houwing, Eduard Zanen (beide Texelaars) en Mischa Heemskerk het op tegen Xander Pols en Stefan Dubbeldam. De twee catamarans lagen bij Oudeschild al ver voor op de rest van het deelnemersveld. Uiteindelijk kwam het trio bij Paal 17 als eerste over de finish. Dit betekent niet dat zij overall winnaars van de Ronde om Texel zijn, er wordt namelijk gestreden met verschillende handicaps (afhankelijk per boot). Dit wordt bepaald aan de hand van de Texelrating.

 

 

Ook de 36 surfers, die 10 minuten later dan de catamarans startte, waren er op gebrand om het eiland in een snelle tijd te ronden. De winst ging naar Dennis Littel. Armando Vrieswijk kwam als tweede over de finish, gevolgd door Texelaar Adriaan van Rijsselberghe.

 

Organisatie, vrijwilligers en deelnemers kijken terug op een fantastische zeildag.

 

 

De 41ste editie van de Ronde om Texel wordt gehouden op 16 juni 2018.