Toertocht Terschelling

3 dagen hebben we er voor uitgetrokken, met als doel Terschelling en misschien zelfs wel weer terug. 

 

Vrijdag morgen was de wind zelfs voor een ervaren Hoby zeiler nog te sterk, dus zijn we rond 15:30 lokale tijd vertrokken. Met 6bft ruime wind gingen we sensationeel van start via het Molengat. Op naar ons eerste rustpunt: Cocksdorp. We hadden de groene boeien niet helemaal goed in de gaten, dus we kwamen iets boven Texel een uur lang droog te liggen, waarna de wind wegzakte en de peddel spontaan de geest gaf. Dick en Daan kozen de zijkant van de vaargeul en die bracht hen met een beetje wind toch nog op bestemming. Stef en  Bram werden teruggezet door de stroming en hebben even voor Cocksdorp besloten dat de Cat ook prima een nachtje op de dijk kon liggen. Nadat George, Dennis en Boris (ons gezelschap voor de avond) Stef en Bram hadden opgepikt werden wij hartelijk ontvangen met een koud pilsje door Jeroen Staamer van de Eierlander. Vanuit daar hebben de mannen na nog een paar pilsjes in Den Burg overnacht. 

 

De volgende morgen na een overheerlijk ontbijt en goed overleg heeft Daan het stokje overgegeven aan George en hebben we koers gezet naar onze volgende doel: Terschelling. Verrast door de grillen der natuur konden we op de stroming en bijkomende wind van de Stortemelk in 1 streep door en waren we ruim voor tijd op bestemming. Wederom zijn we warm ontvangen. Dit keer door de eigenaren van Cafe Hessel, met gastvrouw Tess.  Als kers op de taart bleek Terschelling Rock en Roll weekend en hebben we ons ook daar niet hoeven vervelen. 

 

De laatste morgen (met iets te kort nachtrust maar met heel veel lol) weer op pad richting Cocksdorp. In verband met de weervoorspellingen hebben we besloten daar te kijken of we nog verder naar huis konden of de Cat's daar achter zouden laten.  Helaas was het tij niet meer geschikt en werd de wind wederom vrij stevig. Zodoende hebben we besloten met de Teso de laatste oversteek te nemen.  

 

Al met al een voldaan weekend! 

 

Onze speciale dank gaat uit naar Jeroen http://www.deeilander.nl en Tess http://www.hessel.nl/ die ons zo gastvrij hebben ontvangen!