Voor alle jonge mensen!

Op zee zijn is anders. Je bent los van de wereld, aangewezen op je kennis, vaardigheid en boven alles aangewezen op elkaar. Afhankelijk van de elementen en getijden laat je je meevoeren met de meest geschikte wind.

 

In een wereld waarin connectiviteit en continue 'aan' staan lijkt het tijd vrijmaken voor zeilen al moeilijker voor de jeugd. Eigenlijk is dat best bijzonder gezien de kans op overspannenheid en burn out op al jongere leeftijd met rasse schreden toeneemt. Dus zou ontspanning een veel groter item moeten zijn in onze agenda, of misschien beter gezegd, een groot kruis in je agenda. Even helemaal niets. En dat is nu juist wat je doe met zeilen! Maar hoe komt deze wijsheid nu bij de jeugd? 

 

jeugdzeilacademy.nl is opgestart door een groep mensen die graag meer jonge mensen ziet zeilen. Wat een mooi initiatief! Ik zeg: spread the word! Zeilen is gezond voor lichaam en geest, nu meer dat ooit.